Solidair en wereldswijd netwerk van samenwerking en concrete wederzijdse hulp tussen medemensen

Toevluchtsoord: een tijdelijke en vrijwillige plek voor ieder in nood

Tegenwoordig kan elk ieder zich in een precaire gezins- of professionele situatie bevinden. Elke persoon, elk gezin, kan te maken krijgen met sociale, gezondheids-, voedsel- of financiële problemen.

Iedereen kan een plotselinge inkomensverlies ondervinden, waardoor we niet in staat zijn om in onze onmiddellijke behoeften en de basisbehoeften van onze naasten te voorzien.

Op basis van deze constatering willen we op een concrete manier een oproep tot solidariteit lanceren.

Creëer een netwerk van plaatsen waar het mogelijk is om even halt te houden, of om je batterijen op te laden, voor één dag of één nacht: de toevluchtsoorden.

lieux refuge

Incidentele ondersteuning van man tot man

Een toevluchtsoord is dus een plek waar iedereen tijdelijke basishulp kan krijgen.

Het is geen vaste verblijfplaats of een plek om ​​gewoontes te creëren.

Het is een besloten plek waar iedereen af ​​en toe gratis ontvangen kan worden voor een warme maaltijd, een comfortabele nachtrust, een goede douche of om uit te rusten. Het doel van het toevluchtsoord is daarom om tijdelijke ondersteuning te bieden aan iedereen die plotseling in nood verkeert.

Dus we kunnen allemaal, zodra we een plek hebben om te wonen, iets hebben om te eten,, een extra bed of enkel een goede koffie, zorgen voor het delen en de solidariteit en zo een toevluchtsoord worden.

In de wereld van morgen telt iedereen!

accueillir-refuge-for-everyone

Een toevluchtsoord worden

Als u een toevluchtsoord wilt worden, hoeft u alleen maar het “Refuge For Everyone” -logo op uw gevel te plaatsen en ons een e-mail te sturen om op de kaart te worden vermeld.

Begunstigden nemen rechtstreeks contact met u op om te informeren of u op verzoek beschikbaar bent. U bent altijd vrij om het verzoek te accepteren of af te wijzen.

beneficier-refuge-for-everyone

Gebruik maken van een toevluchtsoord

Als u gebruik wilt maken van de steun van een toevluchtsoord, kunt u via de onderstaande zoekmachine rechtstreeks contact opnemen met de verhuurder om te zien of zij u kunnen huisvesten.

U wordt gevraagd om een ​​paar woorden te schrijven over wie u bent en over uw behoeften wanneer u contact opneemt met de verhuurder.

Ons netwerk bestaat op basis van vertrouwen en we verwachten van iedereen, zowel gastheren als begunstigden, een open, duidelijke en respectvolle houding.

Neem deel aan het hulpnetwerk van toevluchtsoorden